Fondurile pentru firmele afectate de pandemie vor fi impartite in 3 categorii

firme fonduri ministerul economieifonduri europene firme afectate pandemieliviu rogojinaru fonduri firme
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Secretarul de stat din Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri (MEEMA), Liviu Rogojinaru, a anuntat recent ca fondurile care se vor acorda companiilor afectate de pandemia de coronavirus vor fi impartite in trei categorii.
 
Cea mai mare parte a acestor fonduri, reprezentand circa 550 milioane de euro, va fi directionata catre dezvoltare. 
 
"O sa va spun despre acel aproximativ un miliard de euro care vine la Ministerul Economiei. In prima categorie vor fi undeva in jur de 350 de milioane de euro repartizati. Sunt granturi nerambursabile. Va fi o grila nu complicata, nu va ganditi la nimic complicat. Pentru toate trei sectiunile discutam de contribuabilul sau agentul economic, sta in fata calculatorului si isi completeaza hartiile. Vine o singura data sa ne vedem, cand trebuie sa semnam contractele (...) si in trei minute a plecat de acolo cu contractul semnat, iar banii ii primeste in contul pe care il indica tot in mediul online. Ne vedem o singura data. Am dori sa nu ne intalnim nici atunci, dar se pare ca tehnic nu se poate. Daca am putea s-o rezolvam si pe asta am fi foarte fericiti", a spus Liviu Rogojinaru, in cadrul videoconferintei Antreprenoriat fara gen, potrivit Agerpres.
Ministrul a precizat, de asemenea, ca 350 de milioane de euro sunt arondati sectorului HORECA, firmelor care au activitatea intrerupta total sau partial ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritatile publice competente, potrivit legii, in perioada starii de urgenta sau companiilor din transporturi.
 
In ce priveste modalitatea de departajare si de stabilire a punctajului, se vor lua in calcul cifra de afaceri de anul trecut, numarul mediul de angajati de anul trecut, precum si faptul ca societatea este in activitate.
 
"Ce ne-ar interesa foarte mult cu acesti bani este sa ajutam societatile care sunt in dificultate si sa-i ajutam la modul in care sa devina bancabili, cum se spune. Am avut ieri o intalnire cu bancile. Exact pe problema aceasta am discutat. Sa vedem cum facem. Din 30.000 sa devina 50.000 de firme bancabile de asa maniera incat sa acceseze IMM Invest", a precizat Rogojinaru, citat de Agerpres.
 
In a doua sectiune mentionata de secretarul de stat se afla firmele care nu au avut niciun angajat la 31 decembrie si singurul care munceste este administratorul. Acesta a precizat, potrivit aceleiasi surse, ca exista cateva zeci de mii de firme de acest fel.
 
In a treia sectiune sunt alocati 550 milioane de euro, iar suma este destinata firmelor care vor sa acceseze fonduri pentru dezvoltare si marirea capacitatii de productie.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
firme fonduri ministerul economieifonduri europene firme afectate pandemieliviu rogojinaru fonduri firme

Data aparitiei: 01 Iunie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Fondurile pentru firmele afectate de pandemie vor fi impartite in 3 categorii Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]