1500 lei de la angajator pentru gradinita. Facilitati angajati prin Legea 239/2020

tichete de cresafacilitati copii angajati educatie timpuriefacilitati angajatori legea 239/2020
1500 lei de la angajator pentru gradinita. Facilitati angajati prin Legea 239/2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Prin Legea nr. 239/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicata in M.Of. nr. 1041 din 06.11.2020, s-au introdus facilitati pentru angajatorii care infiinteaza unitati de educatie timpurie sau suporta costurile pentru plasarea copiilor angajatilor in unitati de educatie timpurie aflate in unitati care ofera servicii de educatie timpurie, conform legislatiei in vigoare.
Conform Legii educatiei nationale nr. 1/2011, educatia timpurie (0-6 ani) este formata din nivelul anteprescolar (0-3 ani) si invatamantul prescolar (3-6 ani), care cuprinde grupa mica, grupa mijlocie si grupa mare.

 
 

 
Asadar, de facilitatile introduse prin Legea nr. 239/2020 beneficiaza angajatorii care infiinteaza crese si/sau gradinite pentru copiii angajatilor proprii sau platesc pentru plasarea copiilor angajatilor in crese sau gradinite – private sau de stat.
 
Astfel, in Codul fiscal, la articolul 25 alineatul (4), dupa litera i) s-au introdus doua noi litere, literele i1) si i2) in baza carora sunt nedeductibile la determinarea impozitului pe profit cheltuielile privind functionarea unitatilor de educatie timpurie aflate in administrarea contribuabilului sau sumele achitate de contribuabil pentru plasarea copiilor angajatilor in unitati de educatie timpurie aflate in unitati care ofera servicii de educatie timpurie, conform legislatiei in vigoare, iar contribuabilii care efectueaza cheltuieli cu educatia timpurie scad din impozitul pe profit datorat aceste cheltuieli cu educatia timpurie, dar nu mai mult de 1.500 lei/luna pentru fiecare copil.
 
In cazul in care suma depaseste impozitul pe profit datorat, diferenta va fi scazuta, in ordine, din impozitul pe salarii retinut de contribuabil pentru angajati, din taxa pe valoarea adaugata datorata sau din accizele datorate.
 
Conform art. 76 alineatul (4) litera v), nu sunt impozabile la determinarea impozitului pe veniturile din salarii sumele platite de angajator pentru educatia timpurie a copiilor angajatilor. Prin urmare, salariatii vor fi scutiti de la plata impozitului pe venit pentru sumele pe care angajatorul le suporta pentru plata taxelor pentru cresa si gradinita.
 
Angajatorii ce nu vor aplica aceste facilitate pentru a atrage forta de munca pot acorda salariatilor tichete de cresa in conditiile Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. 
 
Tichetele de cresa sunt bilete de valoare care se acorda, lunar, angajatilor care nu beneficiaza de concediul si de indemnizatia acordate pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap.

Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor de cresa nu poate depasi suma de 470 de lei pentru o luna, pentru fiecare copil aflat la cresa. Tichetele de cresa pot fi utilizate de catre angajati numai la cresele sau entitatile asimilate acestora si cu care unitatile emitente au incheiate contracte de prestari de servicii. Sunt considerate entitati asi milate alte unitati de educatie timpurie anteprescolara, publice sau private, organizate in conditiile legii, precum si persoanele care exercita profesia de bona in conditiile Legii nr. 167/2014 privind exercitarea profesiei de bona.

EDUCATIA TIMPURIE - 1500 LEI de la ANGAJATOR
 
 Cine are dreptul sa primeasca bani pentru copii?
 Cat?
 Cum inregistrez in contabilitate?
 Deduc?
 Nu deduc?
 Ce avantaje am?
 
 
Articol extras din editia lunii noiembrie a Revistei romane de legislatia muncii, salarizare si ReviSal
 
 
 
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tichete de cresafacilitati copii angajati educatie timpuriefacilitati angajatori legea 239/2020

Data aparitiei: 23 Februarie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

1500 lei de la angajator pentru gradinita. Facilitati angajati prin Legea 239/2020 Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]