Interzicerea cumularii pensiei cu salariul: Proiectul ajunge la Guvern

majorare alocatii 2021cumul pensii cu salariucumul pensii publice salariu la statcumul pensii cu salarii functionari publici
Interzicerea cumularii pensiei cu salariul: Proiectul ajunge la Guvern
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Saptamana aceasta, la finalul dezbaterilor parlamentare pe tema bugetului ministerului de resort, ministrul ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, a anuntat ca proiectul de interzicere a cumularii pensiei cu salariul la stat va fi prezentat zilele urmatoare in sedinta de Guvern.
 
"Acel proiect (de interzicere a cumulului pensiei cu salariul la stat, n.r.) va fi prezentat zilele urmatoare si astazi n-as dori sa intru in detalii, pentru ca sunt convinsa ca sunt foarte multe intrebari. Voi prezenta proiectul si dupa aceea veti vedea care este continutul. In momentul in care prezentam public proiectul asumat de catre minister pentru sedinta de Guvern, veti vedea detaliile si voi raspunde la toate intrebarile. Orice proiect are o fundamentare, iar in fundamentare sunt incluse ratiunile pentru sustinerea lui. Asadar le veti vedea atunci", a explicat Raluca Turcan, citata de Agerpres. 

Pentru ce pensii se aplica schimbarile?
 
Ministrul Muncii a precizat, de asemenea, ca proiectul face referire doar la pensionarii din sistemul public.
 
"Un principiu de baza este acela de a permite celor care doresc sa lucreze in sistemul public sa opteze sa munceasca o perioada mai lunga de timp. In acelasi timp, in momentul in care se face aceasta optiune pentru activitate la stat, sa nu se cumuleze si pensia, platita evident tot din resurse publice. Mai mult decat atat, in momentul in care un pensionar doreste sa se reangajeze la stat pana la varsta maxima de pensionare, poate sa o faca. Vorbim despre cumul-pensie salariu la stat", a precizat Raluca Turcan, citata de aceeasi sursa. 
 
Se vor majora alocatiile in acest an?
 
In ce priveste majorarea alocatiilor copiilor pentru a doua oara in acest an, ministrul Muncii a precizat ca Parlamentul va decide daca vor mai exista majorari ale alocatiilor in acest an.

 
"Asa cum am mentionat si la audierile din comisiile reunite, in momentul de fata bugetul prevede majorarea alocatiilor in doua etape, finalul anului trecut si inceputul anului acesta. In momentul de fata avem un proiect de lege in Parlament, in functie de rezultatul votului din Parlament vom vedea daca vor mai fi si alte majorari. Vom vedea pana la urma ce va rezulta din dezbateri si vot. Pana la urma dezbaterile trebuie sa aiba la baza si componenta de asigurare a resurselor si evident de vointa exprimata prin vot", a spus ministrul Muncii, conform aceleiasi surse. 


 
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
majorare alocatii 2021cumul pensii cu salariucumul pensii publice salariu la statcumul pensii cu salarii functionari publici

Data aparitiei: 26 Februarie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Interzicerea cumularii pensiei cu salariul: Proiectul ajunge la Guvern Nota: 4 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]