Facilitatea de 1.500 lei pentru cresa/gradinita se aplica pentru cei cu cerere depusa pana in martie 2021

facilitate 1500 lei cresafacilitate 1500 lei gradinitaeducatie timpurie
Facilitatea de 1.500 lei pentru cresa/gradinita se aplica pentru cei cu cerere depusa pana in martie 2021
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministerul de Finante a elaborat recent procedura care ar permite acordarea unor sume lunare de 1.500 lei pentru cresa si gradinita in cazul persoanelor care au aplicat in intervalul noiembrie 2020 – martie 2021, facilitatea fiind suspendata din aprilie 2021. 
 
Se doreste astfel reglementarea unei declaratii de regularizare “pentru scaderea sumei reprezentand cheltuieli cu educatia timpurie care depaseste impozitul pe profit datorat, in ordine, din impozitul pe salarii retinut de contribuabil pentru angajati, din taxa pe valoarea adaugata datorata sau din accizele datorate”, arata HotNews.ro
 
De asemenea, modelul, continutul si modalitatea de depunere si gestionare a declaratiei de regularizare vor trebui aprobate prin ordin al presedintelui ANAF, iar termenele de depunere a acestei declaratii se stabilesc prin raportare la termenele de declarare a impozitului pe profit.
 
Potrivit noii procedure, se propune ca “suma care depaseste impozitul pe profit datorat sa se scada, in ordine, din impozitul pe salarii retinut de contribuabil pentru angajati, din taxa pe valoarea adaugata datorata sau din accizele datorate, cu data scadentei acestora, declarate in Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, in decontul de TVA, respectiv in declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, care au acelasi termen de depunere cu cel al declaratiei prin care s-a efectuat scaderea acestor cheltuieli din impozitul pe profit datorat”, arata aceeasi sursa. 
 
Totodata, in cazul declararii trimestriale a impozitului pe salarii, scaderea sa se efectueze numai din impozitul aferent ultimei luni din trimestru. De asemenea, in cazul in care termenul de depunere a declaratiei prin care s-a efectuat scaderea acestor cheltuieli din impozitul pe profit datorat, nu coincide cu termenul de depunere a Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate si/sau a decontului de TVA (in cazul contribuabililor care depun trimestrial aceste declaratii), suma care depaseste impozitul pe profit datorat nu poate fi scazuta din impozitul pe salarii retinut de contribuabil pentru angajati si/sau din taxa pe valoarea adaugata datorata, urmand sa se scada din accizele datorate, dupa caz.
 
In lista argumentelor care au stat la baza suspendarii acestei facilitati (OUG 19/2020) incepand cu aprilie 2021 s-au regasit lipsa definirii unitatilor eligibile care ofera educatie timpurie, nementionarea categoriilor de cheltuieli eligibile pentru acordarea stimulentului fiscal, lipsa unei proceduri de decontare de catre angajator a acestor cheltuieli, a plafonului de 1.500 lei/copil intre angajatorii parintilor si/sau intre angajatorii aceluiasi parinte etc.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
facilitate 1500 lei cresafacilitate 1500 lei gradinitaeducatie timpurie

Data aparitiei: 16 Aprilie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Facilitatea de 1.500 lei pentru cresa/gradinita se aplica pentru cei cu cerere depusa pana in martie 2021 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]