Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 - 2022, in transparenta decizionala

model contract-cadruasigurari socialebilet trimitere medic familieconsultatii la distanta
Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 - 2022, in transparenta decizionala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a publicat in transparenta decizionala proiectul de ordin pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-Cadru pentru anii 2021 - 2022.
 
Propunerile proiectului de norme sunt in acord cu principiile enuntate la publicarea Contractului-Cadru, care au ca principal scop asigurarea unui acces mai bun la serviciile medicale de preventie, precum si la serviciile medicale necesare pentru diagnosticarea, tratamentul si monitorizarea afectiunilor.
 
Proiectul vizeaza interventii principale in urmatoarele directii:
 
Intarirea activitatii de preventie in asistenta medicala primara, in special pentru adultii asimptomatici cu varsta de peste 40 de ani, pentru care se acorda un pachet comprehensiv  de preventie, care cuprinde pana la trei consultatii pentru evaluarea riscului, interventia asupra componentelor modificabile ale acestuia, respectiv monitorizarea pacientilor.
 
Introducerea unor servicii aditionale noi care pot fi acordate de medicul de familie, conform curriculei de pregatire: spirometrie, masurare ambulatorie a tensiunii arteriale timp de 24 de ore, masurarea indicelui de presiune glezna-brat.
 
Cresterea numarului de consultatii la domiciliu acordate de catre medicul de familie pentru un asigurat inscris pe lista proprie, pentru boli cronice, de la 4 consultatii pe an la o consultatie pe luna.
 
Cresterea diagnosticarii precoce a afectiunilor gastroenterologice si conexe, prin cresterea cuantumului de decontare pentru endoscopiile digestive in ambulatoriul de specialitate  de la 40 de puncte la 100 de puncte, avand in vedere rata crescuta a mortalitatii si morbiditatii prin cancerele colorectale si gastrice precum si a morbiditatii asociate afectiunilor gastro-enterologice si conexe din Romania.
 
Avand in vedere efectele pe termen lung constatate la pacienti dupa infectia cu virusul SARS-COV-2, in special la nivel pulmonar si cardiac, medicii de specialitate din specialitatile clinice cardiologie si pneumologie vor putea recomanda servicii conexe actului medical furnizate de kinetoterapeuti/profesori de cultura fizica medicala/ fiziokinetoterapeuţi, conform unui plan recomandat de medicul de medicina fizica si de reabilitare, prin scrisoare medicala.
 
Facilitarea accesului la servicii medicale, prin introducerea consultatiilor la distanta pentru afectiuni cronice, care pot fi acordate fara a fi necesara utilizarea cardului national de asigurari sociale de sanatate sau prezentarea biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la alt medic de specialitate.
 
In cazul prescriptiilor medicale electronice emise online sau off-line ca urmare a unei consultatii la distanta acordate de medicul de familie sau de medicul de specialitate din ambulatoriu, asiguratul sau persoana care ridica medicamentele in numele asiguratului va putea printa documentul transmis sau il va putea prezenta/transmite farmaciei, in vederea imprimarii.
 
De asemenea, biletul de trimitere pentru specialitati clinice/internare/investigatii paraclinice transmis prin mijloace electronice la distanta de medicul de familie sau medicul de alta specialitate in cadrul unei consultatii la distanta, va fi transmis/prezentat medicului de specialitate din ambulatoriu clinic/unitatii sanitare cu paturi/furnizorului de servicii medicale paraclinice, dupa caz, pentru acordarea serviciilor medicale pentru care a fost emis biletul de trimitere.
 
 „Proiectul Normelor metodologice ale Contractului-Cadru completeaza si detaliaza toate acele masuri propuse in proiectul de Contract-Cadru care au rolul de a asigura serviciile medicale necesare populatiei la timp, in mod echitabil si eficient. Pe de alta parte, aprobarea si punerea in aplicare incepand cu data de 1 iulie 2021 a noului Contract-cadru si a Normelor metodologice de aplicare a Contractului-Cadru reprezinta si primii pasi in demararea procesului de inversare a piramidei serviciilor de asistenta medicala, prin cresterea ponderii serviciilor acordate in medicina primara si in ambulatoriul de specialitate si reducerea internarilor nejustificate care ar putea fi tratate in conditii de siguranta si in ambulatoriu sau de catre medicii de familie”, a declarat Adrian Gheorghe, presedintele CNAS.
 
Proiectul poate fi accesat AICI
 
 
Sursa: CNAS
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
model contract-cadruasigurari socialebilet trimitere medic familieconsultatii la distanta

Data aparitiei: 20 Aprilie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Proiectul normelor Contractului-Cadru pentru anii 2021 - 2022, in transparenta decizionala Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]