Aplicatie pentru ore suplimentare: calcule conform legislatiei si pontaje automate

softwarelegislatia munciipontaj angajatiflowore suplimentare
Aplicatie pentru ore suplimentare: calcule conform legislatiei si pontaje automate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Volumul de lucru din compania ta nu este mereu stabil. Uneori exista proiecte care trebuie prioritizate si ulterior exista perioade mai linistite. Cum notezi orele suplimentare in pontaj, cum le calculezi, cum se pot compesa si cat de usor este posibil tot acest proces cu ajutorul unei aplicatii de pontaj ? Afla totul in randurile de mai jos.

Legislatie ore suplimentare


Potrivit Codului Muncii, munca desfasurata in afara duratei normale a timpului de lucru saptamanal este considerat lucru suplimentar. Potrivit art. 112 alin. 1 din Codul muncii, pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi ÅŸi de 40 de ore pe saptamana. Asadar, orele de munca prestate care depasesc cele 8 ore pe zi si cele 40 de ore pe saptamana sunt considerate munca suplimentara.

 

Care este limita orelor suplimentare pe saptamana? Durata maxima a timpului de lucru, incluzand si orele suplimentare, este de 48 de ore intr-o saptamana. Aceasta durata poate fi depasita, doar daca media orelor de munca, calculate pe o perioada de 4 luni calendaristice nu depaseste 48 de ore pe saptamana.

 

Cum poti folosi o aplicatie pentru ore suplimentare? - iFlow


Cu ajutorul unei aplicatii vei avea o evidenta corecta si usor de generat a orelor suplimentare. Softul va calcula orele suplimentare in functie de norma de lucru a fiecarui angajat. Atat tu, cat si angajatii isi pot urmari orele suplimentare.

 

iFlow iti pune la dispozitie mai multe variante in care orele suplimentare sa fie calculate automat si reprezentate in pontaj:

 

  1. Ore suplimentare calculate automat in urma planificarii programului de lucru. In acest caz vor fi calculate orele ce depasesc norma lunara conform legislatiei.

  2. Ore suplimentare adaugate de catre angajat si aprobate de catre superior

  3. Ore suplimentare cerute de catre superior si aprobate de catre angajat

  4. Ore suplimentare compensate cu timp liber

 

Oricare dintre aceste metode iti ofera posibilitatea unui calcul automat in pontaj. Vei personaliza pontajul si vei alege daca doresti sa fie afisate orele suplimentare. Orele suplimentare se vor calcula pe baza normei de lucru a fiecarui angajat.

 

De asemenea, vei avea acces la un raport specific in care vei putea filtra pe diferite perioade orele suplimentare si invoirile fiecarui angajat, dar mai ales si diferenta dintre acestea.

 

In cazul in care doresti ca orele suplimentare sa fie platite, trebuie doar sa le incluzi in forma finala a pontajului transmis catre salarizare.

 

De ce este mai usor sa monitorizezi orele suplimentare cu ajutorul unei aplicatii?

 

Cu un soft online fluidizezi tot procesul de adaugare a orelor suplimentare in pontaj si in istoric. Vei avea cereri direct completate care pot fi generate cu doua click-uri. Astfel, comunicarea dintre angajati si angajatori devine mai eficienta si mai ales mai transparenta. Angajatii au siguranta ca toate orele lor suplimentare sunt salvate, iar angajatorul are date exacte legate de orele suplimentare adaugate, daca au fost aprobate, cine le-a solicitat si mai ales de ce.

 

In iFlow cererile de ore suplimentare pot necesita un motiv exact, iar in pontajul real al angajatilor poate fi setat ca acestia sa aleaga proiectul la care lucreaza. Pontajul orelor suplimentare pe proiecte este foarte util pentru managementul fluxului de lucru din compania ta si mai ales pentru a lua decizii importante legate de durata si costul proiectelor.

 

Testeaza gratuit o aplicatie pentru ore suplimentare!

 

Aplicatia iFlow te poate ajuta sa monitorizezi orele suplimentare din compania ta, dar si timpii de lucru sau concediile. Creeaza-ti un cont gratuit si beneficiezi de 30 de zile de proba pentru intreaga ta echipa.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
softwarelegislatia munciipontaj angajatiflowore suplimentare

Data aparitiei: 26 Aprilie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Aplicatie pentru ore suplimentare: calcule conform legislatiei si pontaje automate Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]