Ce se intampla cu pensiile speciale din Justitie? Declaratiile ministrului Muncii

pensii speciale justitierecalculare pensii speciale justitieireforma pensii speciale
Ce se intampla cu pensiile speciale din Justitie? Declaratiile ministrului Muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, si ministrul Justitiei, Stelian Ion, au avut marti o intalnire privind reforma sistemului de pensii speciale din Justitie si recalcularea acestor pensii. 
 
"In interiorul unui grup de lucru vom face proiectii, calcule, vom pune cifrele in analiza, iar la final va rezulta o varianta finala. Cert este ca am gasit deschidere si avem un punct de vedere care pleaca din sistem, astfel incat in momentul in care vom veni cu o noua varianta de sistem de pensii speciale cei care sunt beneficiari sa aiba cunostinta de aceste propuneri si in acelasi timp si toleranta fata de propunerile cu care vom veni. Am agreat impreuna cu ei sa nu discutam public variantele pe care le-am agreat astazi si sa venim la final cu varianta finala, cu propunerea finala, intrucat CSM este o structura colegiala, presupune avansarea unor negocieri si discutii in interiorul CSM", a afirmat Raluca Turcan, potrivit Agerpres.
 
Totodata, ministrul Muncii a precizat ca exista un sentiment de ingrijorare in randul sistemelor beneficiare de pensii speciale in ceea ce priveste recalcularea pensiilor.
 
"De asemenea, existand sa spunem si un sentiment de ingrijorare in randul sistemelor beneficiare de pensii speciale este firesc ca lor sa le fie prezentata varianta finala si nu variante intermediare, intrucat legislatia nu se face la televizor sau in presa, o pregatim aici si comunicam impreuna cu ei. (...) Am agreat astazi un lucru impreuna si cu ministrul Justitiei, si anume in momentul in care vorbim de recalculare a pensiilor, aceasta recalculare se realizeaza asupra tuturor pensiilor, fie ca vorbim de pensiile din sistemul judiciar, fie ca vorbim de celelalte pensii. (...) In rest, detalii legate de ce valoare a veniturilor sau care este perioada de referinta, aspectele acestea tin de discutiile interne", a explicat ministrul, potrivit aceleiasi surse. 
 
In acelasi timp, ministrul Justitiei, Stelian Ion, a declarat ca nu este posibil ca pensiile de serviciu sa fie eliminate, dar se doreste sa se ajunga la un nivel "echilibrat, cat mai aproape de salariu".
 
"Sunt discutii care se deruleaza. Vor fi prezenti la aceste discutii de astazi si reprezentantii sistemului judiciar, presedintele CSM, doamna presedinta a Inaltei Curti si doamna procuror general si vom discuta si astazi, poate si in alta zi despre problema pensiilor, dar nu in ideea de a se elimina efectiv aceste pensii, pentru ca nu este posibil. Stim foarte bine, au fost incercari de-a lungul timpului, am tras semnale de alarma de-a lungul timpului sa nu se creeze aceasta iluzie in spatiul public si sa nu se hraneasca acest discurs ca aceste pensii pot fi eliminate in totalitate. Aceste pensii de serviciu sunt protejate de Constitutie si de deciziile Curtii Constitutionale", a declarat Stelian Ion, la Ministerul Muncii.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensii speciale justitierecalculare pensii speciale justitieireforma pensii speciale

Data aparitiei: 12 Mai 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce se intampla cu pensiile speciale din Justitie? Declaratiile ministrului Muncii Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]