Regulamentul INTERN si modificarile aduse. Totul despre zilele libere pentru vaccinare, supravegherea copiilor si semnatura electronica

regulament intern zile libere covid-19regulament intern zile libere vaccinareregulament intern 2022
Regulamentul INTERN si modificarile aduse. Totul despre zilele libere pentru vaccinare, supravegherea copiilor si semnatura electronica
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Este imperios necesar ca toti managerii HR sa stie ca regulamentul Intern trebuie modificat de urgenta.
 
Va reamintim ca, in Regulamentul Intern trebuie:

  • sa introduceti prevederi legate de discriminare, programul individualizat de munca, munca suplimentara, hartuirea morala etc.
  • sa intocmiti o procedura interna care sa cuprinda circuitul institutional privind demersurile necesare in vederea informarii imediate a autoritatilor publice abilitate cu aplicarea si controlul respectarii legislatiei privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati
  • Instructiuni pentru o supraveghere video legala, dar eficienta
  • sa stabiliti in regulamentul intern sanctiuni disciplinare pentru angajatii care incalca demnitatea personala a altor angajati prin crearea de medii degradante, de intimidare, de ostilitate, de umilire sau ofensatoare, prin actiuni de discriminare – inclusiv hartuire psihologica – sub sanctiunea unei amenzi cuprinse intre 3.000 lei si 10.000 lei (art. 8 din Legea 202/2002).
 
Descoperiti totul in lucrarea „Regulamentul intern in avantajul dvs.”, creata de specialistii Rentrop & Straton, detalii aici >>>
 

Ce alte mentiuni trebuie sa contina Regulamentul intern? Ce verifica inspectorii veniti in control?

 
1. Zilele libere pentru vaccinare
 
Salariatii beneficiaza, la cerere, de câte o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, pentru fiecare doza de vaccin efectuata (art. 211 din Legea 221/2021). Totodata, beneficiaza de o zi libera si unul dintre parinti sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de pâna la 18 ani, precum si al persoanei cu dizabilitati cu vârsta de pâna la 26 de ani, in ziua vaccinarii copilului, respectiv a persoanei cu dizabilitati.
 
2. Zilele libere pentru supravegherea copiilor cu varsta de pana la 12 ani 
 
Se acorda zile libere unuia dintre parinti pentru supravegherea copiilor cu varsta de pana la 12 ani inclusiv, precum si pentru parintii care au in intretinere copii sau adulti cu handicap cuprinsi intr-o forma de invatamânt, respectiv inscrisi in cadrul unei unitati de invatamânt preuniversitar, inclusiv de educatie timpurie anteprescolara, (O.U.G. nr. 110/2021).
(9) Angajatii sistemului national de aparare, ordine publica si securitate nationala si personalul din unitatile sanitare publice beneficiaza de zilele libere la cerere, numai cu aprobarea angajatorului.
(10) Face exceptie parintele care se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 3 din Legea nr. 277/2010, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care poate opta fie pentru acordarea de zile libere potrivit art. 1, fie pentru acordarea majorarii drepturilor salariale cuvenite potrivit alin. (4), fara ca aceste drepturi sa poata fi cumulate pentru aceeasi perioada.
 
3. Totodata, Regulamentul Intern a fost actualizat cu modificarile aduse Codului muncii prin Legea 208/2021/22 iulie 2021 si O.U.G. nr. 117/5 octombrie 2021!
 
Angajatorul poate opta pentru utilizarea semnaturii electronice, semnaturii electronice avansate sau semnaturii electronice calificate ori a sigiliului electronic al angajatorului, pentru intocmirea tuturor inscrisurilor/documentelor din domeniul relatiilor de munca rezultate la incheierea contractului individual de munca, pe parcursul executarii acestuia sau la incetarea contractului individual de munca, in conditiile stabilite prin regulamentul intern si/sau contractul colectiv de munca aplicabil, potrivit legii.
 
 
...mai multe situatii care trebuie specificate in Regulamentul Intern AICI >>>
 

Verificati-va cunostintele! Stiti sa raspundeti la aceste 7 intrebari despre RI 2022?
 

  1. Ce clauze nu trebuie sa lipseasca din Regulamentul intern?
  2. Ce clauze sunt complet interzise in Regulamentul intern?
  3. Prevederile Regulamentului intern se negociaza cu salariatii?
  4. Puteti intemeia o decizie de sanctionare a unui salariat strict pe dispozitiile Regulamentului intern?
  5. In ce conditii puteti prevedea in Regulamentul intern reglementari contrare Contractului colectiv de munca aplicabil?
  6. Angajatii trebuie sa parcurga Regulamentul intern si sa semneze de luare la cunostinta?
  7. Ce se intampla daca in Regulamentul intern apar (voit sau accidental) prevederi nelegale
  8.  

Procedura care se aplica in cazul unor evenimente familiale deosebite

 
In absenta unui contract colectiv de munca, precizati in Regulamentul intern cum se includ zilele libere platite in cazul unor evenimente familiale deosebite, precum si conditiile acordarii concediului fara plata. 
 
Egalitatea de sanse intre barbati si femei
 
Prevedeti obligatoriu in Regulamentul intern faptul ca, in conformitate cu Legea nr. 229/2015, la revenirea la locul de munca a salariatei/salariatului, persoana respectiva are dreptul la un program de reintegrare profesionala. 
 
Procedura concedierii
 
Vorbim aici despre procedura concedierii pentru necorespundere profesionala, in conditiile art. 63 alin. (2) din Codul muncii, si despre raportul dintre procedura evaluarii periodice si procedura speciala, prealabila concedierii. 
 
Obligatii ale salariatului introduse de H.G. nr. 905/2017
 
Concret, mentionati noile obligatii introduse in scopul facilitarii inregistrarilor in Revisal, in conditiile H.G. nr. 905/2017, spre exemplu obligatia de a comunica motivul unei absente de la programul de lucru in primele 3 zile. 
 
"Regulamentul intern in avantajul dvs.” este in realitate un instrument de lucru complet, care va prezinta toate atuurile putin cunoscute ale acestui act. Comandati-l ACUM >>>

 

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
regulament intern zile libere covid-19regulament intern zile libere vaccinareregulament intern 2022

Data aparitiei: 24 Ianuarie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Regulamentul INTERN si modificarile aduse. Totul despre zilele libere pentru vaccinare, supravegherea copiilor si semnatura electronica Nota: 5 din 5 - 6 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]