Calificarea profesionala: Comisia Europeana solicita Ciprului si Romaniei sa se conformeze normelor UE

Calificarea profesionala: Comisia Europeana solicita Ciprului si Romaniei sa se conformeze normelor UE
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia a decis sa initieze o procedura de constatare a neindeplinirii obligatiilor impotriva Romaniei si sa trimita Ciprului un aviz motivat suplimentar pentru incalcarea normelor UE privind calificarile profesionale.
 
Directiva UE privind recunoasterea calificarilor profesionale (Directiva 2005/36/CE) a instituit un sistem modern de recunoastere in intreaga UE. Aceste norme ii ajuta pe profesionistii care doresc sa se stabileasca sau sa isi ofere serviciile in alte state membre la recunoasterea calificarilor lor, garantand, in acelasi timp, un nivel ridicat de protectie pentru consumatori si pentru cetateni. Asigurarea aplicarii coerente a acestor norme in beneficiul cetatenilor si al intreprinderilor este o preocupare majora a Comisiei.
 
 

Exercitarea profesiei de avocat in UE
 

Comisia indeamna Romania sa isi respecte obligatiile care ii revin in temeiul Directivei 98/5/CE privind exercitarea profesiei de avocat, asigurand recunoasterea automata a titlurilor profesionale de avocat din UE. Aceste norme specifice faciliteaza exercitarea cu caracter permanent a profesiei de avocat intr-un stat membru, altul decat cel in care s-a obtinut calificarea.
 
 

Calificarea profesionala - Directiva 2005/36/CE 
 

Comisia se adreseaza Ciprului cu privire la neconformitatea anumitor dispozitii nationale din legislatia sa cu Directiva 2005/36/CE si cu articolul 49 din TFUE. Comisia ridica aceasta problema in ceea ce priveste normele nationale privind profesiile tehnice, in special privind arhitectii. Romania si Ciprul au acum la dispozitie doua luni pentru a raspunde argumentelor prezentate de Comisie. In caz contrar, Comisia poate decide sa trimita un aviz motivat Romaniei si sa trimita Ciprul in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene, informeaza Comisia.
 
Prin pachetul sau lunar de decizii in constatarea neindeplinirii obligatiilor, Comisia Europeana („Comisia”) urmareste actionarea in justitie a statelor membre care nu si-au indeplinit obligatiile ce le revin in temeiul legislatiei UE. Aceste decizii, care vizeaza diverse sectoare si domenii de politica ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzatoare a legislatiei UE, in beneficiul cetatenilor si al intreprinderilor.

 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Ioana Pavel

Data aparitiei: 03 Decembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Calificarea profesionala: Comisia Europeana solicita Ciprului si Romaniei sa se conformeze normelor UE Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]