Peste 16.000 participanti la cursurile de formare profesionala organizate de ANOFM in 2021. Pentru ce meserii au optat romanii?

cursuri formare profesionalaformare profesionala anofmcursuri formare profesionala gratuite
Peste 16.000 participanti la cursurile de formare profesionala organizate de ANOFM in 2021. Pentru ce meserii au optat romanii?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In anul 2021, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a cuprins in programele de formare profesionala organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesionala a adultilor si centrelor proprii din cadrul agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, 16.560 persoane.
 
Dintre acestea, 11.351 sunt someri, iar 2.655 sunt persoane beneficiare de formare la locul de munca prin programe de ucenicie. 2.211 persoane participante la cursuri de formare profesionala fac parte din categoria celor care nu beneficiaza de gratuitate, potrivit prevederilor legale in vigoare, si 313 persoane beneficiaza de servicii gratuite, altele decat somerii.
 
In perioada de referinta au fost organizate 788 programe de formare profesionala gratuite dintre care, 471 programe de calificare/recalificare si 317 programe de initiere, perfectionare sau specializare, informeaza ANOFM.
 
Principalele meserii/ocupatii, in functie de numarul de participanti, pentru care s-au organizat programele de formare profesionala gratuite pentru someri in anul 2021, sunt:
 
inspector/referent resurse umane – 1.024; ingrijitor spatii verzi – 917; agent de securitate – 871; operator introducere, prelucrare, validare date – 796; lucrator in comert – 729; femeie de serviciu – 586; competente cheie - comunicare in limba romana – 463; frizer - coafor- manichiurist- pedichiurist – 423; contabil – 412; bucatar – 328; ajutor bucatar – 307; instalator instalatii tehnico sanitare si gaze – 275; infirmier/infirmiera – 252, coafor – 235; manichiurist pedichiurist – 197.

 

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cursuri formare profesionalaformare profesionala anofmcursuri formare profesionala gratuite

Data aparitiei: 21 Ianuarie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Peste 16.000 participanti la cursurile de formare profesionala organizate de ANOFM in 2021. Pentru ce meserii au optat romanii? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]