Legea salarizarii 2022. Cu cat se vor majora salariile bugetarilor incepand cu luna august?

legea salarizarii bugetaresalarii bugetari 2022majorare salarii bugetari
Legea salarizarii 2022. Cu cat se vor majora salariile bugetarilor incepand cu luna august?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mentionam ca in luna august 2022, salariatii din institutii publice care nu au ajuns inca la salariile prevazute in grila pentru acest an se vor bucura de majorari salariale.
 
Aceste aspecte sunt prevazute de un nou proiect de ordonanta de urgenta pus in dezbatere publica in cursul zilei de 17.08.2022.
 
Totusi, vorbim despre un proiect de ordonanta de urgenta care prevede majorari salariale mai mici decat cele care se preconizau in cadrul altui proiect, pus in dezbatere inaintea acestuia. Acela prevedea majorari de pana la 50%, in unele cazuri. Proiectul initial poate fi consultat AICI.
 
Practic, bugetarii care nu beneficiaza in acest moment de salariile prevazute de Legea salarizarii pentru 2022, vor primi in plus 1/4 din diferenta dintre salariul de baza si cel prevazut in grila pentru anul 2022.
 
Ordonanta de urgenta pentru stabilirea unor masuri in domeniul salarizarii personalului platit din fonduri publice a fost publicata de Ministerul Muncii in transparenta decizional: 
 
Art.I
 
La articolul I din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.130/2021 privind unele masuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1202 din 18 decembrie 2021, cu modificarile ulterioare, dupa alineatul (4) se introduc doua noi alineate, alin. (4^1) – (4^2), cu urmatorul cuprins:
 
„(4^1) Prin exceptie de la prevederile alin.(1) si prin derogare de la prevederile art. 38 alin.(4) si alin. (4^1) lit.c) din Legea-cadru nr.153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu luna august 2022, cuantumul brut al salariilor de baza, soldelor de functie/salariilor de functie si indemnizatiilor de incadrare lunara de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice se majoreaza cu 1/4 din diferenta dintre salariul de baza, solda de functie/salariul de functie, indemnizatia de incadrare prevazut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru anul 2022 si cel din luna decembrie 2021...citeste mai multe pe infoinstitutii.ro >>>
 
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea salarizarii bugetaresalarii bugetari 2022majorare salarii bugetari

Data aparitiei: 18 August 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Legea salarizarii 2022. Cu cat se vor majora salariile bugetarilor incepand cu luna august? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]