Salariata revine din concediu de cresterea copilului la mai multi angajatori - baza de calcul a indemnizatiei medicale

concediu medical la mai mult angajatoritichete cadoudeclaratia 112
Salariata revine din concediu de cresterea copilului la mai multi angajatori - baza de calcul a indemnizatiei medicale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va reamintim ca au survenit anumite modificari in ceea ce priveste concediile medicale, declararea veniturilor si salarizare. Asa ca angajatorii si managerii HR trebuie sa fie la curent cu cele mai noi modificari legislative.
 
Exista o lucrare care va ofera INSTANTANEU raspunsul la orice intrebare de legislatia muncii!
 
Raspunsurile sunt complete si permanent la zi! Sunt explicate inclusiv recentele modificari legislative privind:
 
1.       Prin Ordinul nr. 670/2023 s-a reglementat ca in situatia in care salariata revine din concediu de cresterea copilului la mai multi angajatori, baza de calcul a indemnizatiei medicale nu se mai constituie din indemnizatia pentru cresterea copilului, ci se constituie din venitul realizat la fiecare angajator, detalii AICI >>>
 
2.       Daca un salariat a incheiat un contract individual de munca cu un nou angajator incepand cu ziua urmatoare incetarii altui contract, pe langa alte contracte individuale de munca aflate in derulare, salariatul beneficiaza de concediu medical la noul angajator abia dupa 6 luni cand indeplineste conditia stagiului de cotizare. Baza de calcul al indemnizatiei se constituie numai din veniturile realizate la noul angajator.
3.       Tichetele cadou se incadreaza in venituri din alte surse in situatia in care sunt acordate de alte persoane decat angajatorii.
4.       Prin Legea nr. 52/2023 au fost declarate zile libere de sarbatoare legala zilele de 6 ianuarie si 7 ianuarie.
5.       Incepand cu veniturile aferente lunii ianuarie a anului 2023, angajatorii au obligatia sa inregistreze in Declaratia 112 toate veniturile acordate salariatilor, atat cele impozabile, cat si cele neimpozabile.
De asemenea, contine procedura privind acordarea sau decontarea ochelarilor de vedere.
 
„Consilier Legislatia muncii. Ghid complet privind gestionarea raporturilor de munca” este o lucrare cu peste 1.000 de pagini, actualizata permanent, excelent structurata, astfel incat sa puteti identifica in mai putin de 2 minute raspunsul la orice problema concreta cu care va confruntati. Porniti cronometrul, detalii AICI >>>
 
Din cuprins:
 
1.       Concediile - Concediul medical si efectele Ordonantei Guvernului nr. 21/2023. Cazul cadrelor didactice. Situatia in care salariata/salariatul revine din concediul de crestere a copilului la mai multi angajatori, unde munceste in cumul de functii. Concediul paternal. Noi norme metodologice.
2.       Venituri din alte surse - Contributii si impozite datorate asupra veniturilor din conventii civile incheiate de persoane fizice neinregistrate
3.       fiscal, din tichetele cadou si din bacsis. Detalii privind noua reglementare a bacsisului – o perspectiva de dreptul muncii.
4.       Procedura acordarii/decontarii ochelarilor de vedere - Efectele deciziei Curtii de Justitie a Uniunii Europene in ceea ce priveste obligatia angajatorului de a le asigura anumitor salariati ochelari de vedere. O procedura utila, ce va putea fi integrata in regulamentul intern.
5.       Declararea veniturilor - Noul continut al Declaratiei 112. O serie de sfaturi practice, la completarea acesteia. Tabelul complet al elementelor care se inregistreaza. Comentarii si analize. Cum putem face rectificari?
 
Comandati acum „Consilier Legislatia muncii. Ghid complet privind gestionarea raporturilor de munca” cu abonament pe 12 luni la pretul special, vezi AICI >>>
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concediu medical la mai mult angajatoritichete cadoudeclaratia 112

Data aparitiei: 24 Martie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Salariata revine din concediu de cresterea copilului la mai multi angajatori - baza de calcul a indemnizatiei medicale Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]