Afacere in HORECA - totul despre regulamentul intern, fisele de post si contabilitate

regulament intern horecafise de post horecacontabilitate horeca
Afacere in HORECA - totul despre regulamentul intern, fisele de post si contabilitate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stimate angajator, specialistii nostri va ofera modele de regulament intern, fise de post pentru Horeca si tot ce trebuie sa stii despre contabilitatea specifica.
 
Mai exact, iti punem la dispozitie 3 produse exceptionale:
 
Top 3 modele editabile de Regulament Intern pentru HORECA va ofera modele de regulament intern gata intocmite, care respecta in totalitate ultimele noutati legislative (referitoare la bacsis, avertizori de integritate etc.). 
 
17 modele de fise de post pentru HORECA contine fise de post intocmite impecabil de specialisti. Data fiind complexitatea domeniului HORECA, redactarea unor astfel de fise este foarte pretentioasa si poate lasa usor loc unor erori. Cele 17 fise sunt insa impecabile! 
 
Contabilitate HORECA este un ghid practic si complet axat pe prezentarea de studii de caz cu privire la tratamentul contabil si fiscal al tuturor operatiunilor specifice derulate de firmele din HORECA. Cu ajutorul acestui ghid inregistrarile dvs. vor fi intotdeauna corecte.
 
Toate aceste 3 produse sunt acum disponibile sub forma unui pachet, cu o reducere spectaculoasa de pret: nu mai putin de 30%! Practic, in loc sa achitati suma de 354 de lei, achitati doar 248 de lei + TVA, DETALII AICI >>>
 

Nu trebuie sa va redactati singur Regulamentul Intern in HORECA

 
Aveti acum la dispozitie lucrarea Top 3 modele editabile de Regulament Intern pentru HORECA, in care gasiti:
 
a) Model de Regulament Intern pentru activitatea de baruri si alte activitati de servire a bauturilor
b) Model de Regulament Intern pentru activitati ale agentiilor turistice
c) Model de Regulament Intern pentru hoteluri si restaurante 
 
Trebuie doar sa alegeti modelul adecvat si sa il “ajustati” putin, daca exista anumite prevederi deosebite, specifice firmei dvs., pe care le-ati dori inserate in Regulamentul Intern! Avantajele dvs. sunt evidente, deoarece:
 
Intocmirea Regulamentului Intern este un proces laborios si care necesita foarte multa atentie la detalii 
Regulamentul Intern poate fi folosit in instanta judecatoreasca in cazul unui proces cu salariatul sau inspectorul de munca 
Regulamentul Intern necesita un nivel ridicat de specificitate, in functie de domeniul de activitate, detalii AICI >>>
 
 

O fisa a postului corecta este foarte greu de intocmit!
 

 
Nu exista o sursa sau un model unic pentru o anumita fisa a postului, ceea ce duce la multe confuzii legate de denumire, continut etc. Circula tot felul de variante si modele, unele dintre ele de-a dreptul periculoase pentru firma dvs.! De ce sa riscati?
 
Aveti acum la dispozitie modele impecabile de fise ale postului pentru:
 
Administrator pensiune turistica
Agent de turism
Bucatar
Ajutor bucatar
Camerista hotel
Chelner
Cofetar
Manager in activitatea de turism
Director agentie de turism
Manager general hotel
Manager restaurant
Receptioner-sef hotel
Tehnician compartiment securitate hotel
Sef restaurant
Sef de sala restaurant
Barman
Sef unitate, DETALII AICI >>>
 
 

Ce taxe si impozite se platesc in sectorul HORECA?

 
 
HORECA este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei.
 
Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar toate acestea creeaza, evident, o serie de probleme/dileme pentru contabili in ceea ce priveste aplicarea tratamentului fiscal si contabil corect.
 
Lucrarea Contabilitatea HORECA contine explicatii, comentarii, monografii contabile si exemple de inregistrari contabile relevante. Va usureaza intelegerea fenomenelor si va furnizeaza solutii clare pentru problemele cu care va confruntati. 
 
 
 
Achitati-va cu brio de obligatiile prevazute de lege pentru sectorul HORECA, beneficiind de cele mai bune informatii existente pe piata! Profitati de oferta noastra speciala!
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
regulament intern horecafise de post horecacontabilitate horeca

Data aparitiei: 10 Aprilie 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Afacere in HORECA - totul despre regulamentul intern, fisele de post si contabilitate Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Afacere in HORECA - totul despre regulamentul intern, fisele de post si contabilitate

Mai multe articole despre fise de post horeca
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]